Home » Frissítés » Fuvolaverseny anyag – 1. rész

Fuvolaverseny anyag – 1. rész

A X. ORSZÁGOS FUVOLAVERSENY ELEK TIHAMÉR EMLÉKÉRE kötelező és választható anyagainak első részét osztom meg most Veletek. Igyekeztem alaposan dolgozni és többször is ellenőriztem az anyagokat, de kérek mindenkit, ha bármilyen hibát vél felfedezni, azonnal jelezze. Előre is köszönöm.

 

30 Caprice fuvolára – Op. 107.

3. Allegro alla Händel

5. Allegro giusto

20. Ardito capriccioso ed assai mosso

23. Adagio appassionato (quasi recitativo)

 

Pergolesi: G-dúr koncert

I. Spiritoso

A koncert első tételének fuvola és zongora szólamát is kiszedtem. Ha valakinek az hasznos, a MuseScore fájlt betöltve a kísérettel gyakorolhat (bármilyen tempóban). Kötőíveket és dinamikákat is csak minimális számban jegyeztem, gondoltam, hogy mindenki elvégzi a saját bejegyzéseit és azt nyomtatja ki. Természetesen pdf-et is mellékeltem.


4 hozzászólás

 1. Kedves Norbert! Először is gratuláció és köszönet a honlapért. Van valami speciális oka, amiért nem a musescore.com oldalon osztod meg a kottákat és ide csak belinkeled/beágyazod őket?

  • Kedves Bertalan! Nagyon köszönöm gratulációd és kérdésed. Ha nem bánod egy kicsit hosszabban fogok válaszolni, mint ahogy ez ilyenkor „szokás”.
   1. Egy olyan igazán oktatási célú oldalt szeretnék felépíteni, ahol nem „csak” egy kottát tölthet le tanár/gyerek, hanem kap mellé egyéb kiegészítőket is. Ezen kiegészítők a fogástáblázat, befúvógyakorlat stb. Ehhez később kapcsolódik majd egy youtube csatorna létrehozása, ahol ismert előadók, tanárok tolmácsolásában azok a darabok, etüdök lesznek meghallgathatóak, melyekből nehéz használható/élvezhető/professzionális felvételt találni.
   2. A digitaliskottatar domaint azért választottam, mert hosszútávon nem csak fuvolacentrikus anyagokat szeretnék megosztani, hanem bízom benne, hogy mások is csatlakoznak a kezdeményezéshez. Bár Te, mint musescore használó és tanácsadó tudod annak lehetőségeit, hogy néhány gombnyomással transzponálhatunk (hangszerelhetünk át) egy darabot, de szeretném, ha ezzel egyre többen tisztában lennének és élveznék ennek a lehetőségnek a gyümölcseit.
   3. Az eddig fent lévő anyagok általam „bepötyögött” kották. Ennek elsődleges oka a jogi viták elkerülése (igyekszem mindenre felkészülni), ami által jogi korlátozás nélkül tehetem az elkészített kottákat közzé.
   4. A mai világban pedagógusként „jó”, ha megosztassz és én ezt szívesen is teszem.
   5. Tudom azt, hogy így az általam elkészített kották a MuseScore táblagép ingyenes alkalmazásával nem tölthetőek be, de talán sikerül majd azt az adatmennyiséget elérnem, hogy aki ezeket szeretné használni, „befektet” 700 Ft-ot és megvásárolja a teljesértékű applikációt.
   6. Nagyon szimpatikus a MuseScore készítőinek és közösségének egy csomó kezdeményezése és amikor csatlakoztam, 10.000 Ft-tal támogattam is őket, DE nem értem azt, hogy miért csak 50USD/év díjfizetés ellenében válhatok prémium taggá és oszthatok meg korlátlan mennyiségű kottát???
   Ez a 6-os pont már csak egy ilyen – inkább – zárójeles kiegészítés.
   Örömmel veszem további (későbbi) észrevételeid, tanácsaid esetleg csatlakozásod!
   Üdvözlettel: Szabó Norbert

 2. Köszönöm a választ. A musescore.com-on tartott kották beágyazhatók, illetve a letölthető formátumok belinkelhetők a saját weblapodba is, tehát ez egy saját weblapon tök jól működik (Itt pl. van példa beágyazásra: http://bartruffle.blogspot.hu/2012/09/musescore-vs-score-vs-lilypond-vs.html). Így annyi könnyebbséget kapsz, hogy ha változik a kotta, a MuseScore programból tudod frissíteni. Kérdés, hogy ez megér-e neked havi 1000 Ft-ot 🙂
  Én pl. szívesen csatlakozom a kezdeményezésedhez, de csak úgy, ha a kottáim ott maradnak a musescore.com oldalon, és az MSCZ, PDF, MP3 stb. linkek oda mutatnak. Van jópár kottám már (https://musescore.com/bertalan-fodor/sheetmusic) de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy mi az, ami a digitaliskottatar.hu profiljába illene (gondolom a Bachok mindenképpen). (Meg van még LilyPonddal készített kottám régről, pl. Quantz is :))

  • Nagyon köszönöm segítséged! Zenei profilt nem szeretnék szabni, mert azt gondolom, hogy a zeneoktatásban a könnyűzenét vagy bármi mást (csak legyen jó) is bele lehet venni. Szelektáljon majd a felhasználó a választékból.
   Nagyon örülök felajánlásodnak és természetesen nem kell meglévő musescore profilod „beáldozni” emiatt, pl. saját mp3 fájljaim is egy másik szerveren tárolódnak. Mit szólnál, ha egyik kottádat belinkelném, megnézed hogy Neked megfelel-e a megjelenés és utána megbeszélnénk a továbbiakat?

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések

Archívum